2014. május 27., kedd

Karalábés tészta mángolddal

  Villámrecept, melybe beleraktam a kertben fellelhető összes használható zöldséget. Vagyis összesen kétfélét: a karalábét és a mángoldot. Ez van, no, paradicsomra és társaira várnunk kell még. A mángoldról annyit, nem ördögtől való és nem is fura az íze, csak sajna kevés van belőle, mindössze három palántát ültettem el próbaképp (ebből egy megmakacsolta magát). Aki nem tud rá lelőhelyet, simán használhat helyette spenótot is.
  


Karalábés tészta mángolddal (1 személyre)

10 dkg száraztészta (farfalle, penne, fussili, amit aaaakartok)
2 kisebb karalábé
8-10 levél mángold
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma

feketebors

   A tésztát kifőzzük. Ezalatt az aprított fokhagymát kis lángon megfuttatjuk a vajon és olívaolajon. Hozzáadjuk a meghámozott és apró kockákra vágott karalábét, fedő alatt megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, pici vizet öntünk alá. Mikor szinte puha, rádobjuk a megmosott, félbevágott mángoldeveleket is. Szinte azonnal összeesik, de nem bánkódunk, finom lesz így is. Mehet bele a tészta és tadáám, ehetünk! Tejszínnel, sajttal is felturbózható, én ezeket igyekszem kihagyni mostanság. Legközelebb kakukkfű is megy bele, teljesen passzol az ízvilágba.
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése