2014. április 25., péntek

Túrókrémes korongok

   Szenvedős recept. Rengeteget agyaltam ugyanis az idei húsvéti desszertünkön. Nem is lett köztünk szerelem. Mitől aztán a motiválatlanság...Igazából a szűkebb meg tágabb család is nagyon díjazta. Velem van baj ezek szerint...Bevallom, szívszerelmem a mascarpone, a túró csak nincs ló, szamár is jó alapon jöhet szóba.
  A süti alapja Hermé csokoládés sabléja (a Szakácsok könyvéből), rá házi nutella került, majd vaníliás túrókrém. Nyírfacukorral készült, de répa- és nádcukorral is működik természetesen.





Túrókrémes korongok

 A sabléhoz (kekszhez):

25 dkg vaj
26 dkg finomliszt (nálunk mindig tönköly)
3 dkg kakaópor
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
2 csipet só

A nutellához:

 http://renjablog.blogspot.sk/2013/12/reform-hazi-nutella-gasztroajandeknak.html

Fél adag is elég, sőt. Én azt javaslom, készítsük el az egész adagot, a maradék sem fog sokáig kitartani.

A túrókrémhez (1,5 adag is jól jön, ha szeretjük a túrót és gazdagon akarunk díszíteni):

2,5 dl hab tejszín 
20 dkg zsíros túró
1 csomag habfix (smetafix :) )
cukor ízlés szerint
1 mokkáskanál vaníliapor

  A kekszhez a felkockázott vajat kézi mixerrel habosra kikeverjük. A cukrot, fehérjét és sót hozzáadva további 1 percig keverjük. Hozzáöntjük a kakaóval elkevert, átszitált lisztet, s addig járatjuk a gépet, míg minden éppen összevegyül. Ekkor hűtőszekrénybe toljuk a masszát. 1 óra elteltével sütőpapírra borítva 2 adagban 3-4 cm átmérőjű hengert sodrunk belőle. (Kicsit lejjebb fotók egy korábbi mandulás sabléról.) Újabb hűtés következik, csak ezután szeleteljük 1 centis korongokra, melyeket 180 fokra előmelegített sütőben sütünk meg, kb.15 perc alatt.
  A nutella elkészítése feljebb, de a boltit is bevethetjük, ha rövidíteni akarjuk az elkészítési időt.
  A krémhez a túrót botmixerrel krémesítjük (áttörni is szabad!), majd hozzáadjuk a habfix-szel keményre vert tejszínt, végül a cukrot és a vaníliát is. Hűtjük, majd habzsákba töltjük.
  Minden korongra kerül egy púpozott mokkáskanál nutella és egy nyomásnyi krémsipka.

















1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés