Hozzávalók:
30 dkg répa (már hámozva)
3 evőkanál natúr joghurt
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma
2 csipet római kömény
1 csipet őrölt koriandermag
1 csipet őrölt gyömbér
2-3 csipet frissen őrölt feketebors
1 evőkanál citromlé (lime levével még jobb lehet)
A répát negyedeltem (gy.k.:a felének a fele), meglocsoltam 1 evőkanál olajjal, azt eloszlattam rajta, hogy mindenhova kerüljön és repült a sütőbe. 200 Celsius fokon sütöttem talán 50 percet is. (A piruló répa illata hmmm, isteni!) Mikor kész lett, a többi hozzávalóval együtt simára mixeltem egy magasabb edényben.
A fenti arányokat igazából közben kísérleteztem ki, folyamatosan kóstolgatva a pasztát. Bár teljesen más ízvilág, hagyományos köménnyel is működhet. (A hamis vöröslencse-levesnél is így csalok, hogy a férjem megegye.) Bátran kísérletezzetek! Kakukkfűvel, balzsamecettel sem lehet rossz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése