2013. december 4., szerda

Zabpalacsinta almával + karácsonyra hangolódás

  Nem karácsonyi, de villámgyorsan elkészül. Anno lánykámnak sütöttem még a netről egy receptet, abban nem volt tojás, ha jól emlékszem. Kicsit mások voltak az arányok, növényi tejet is írt talán. Nos, semmilyen palacsintába nem kell növényi tej, van ugyebár víz is. Nagyszerűen működik vele amerikai pali, tarkedli, de hagyományos palacsinta is. Persze a tejkedvelők simán készíthetik a hagyományos módon, tehéntejjel. A fotón erősen látszik már a fény hiánya, s az emiatti szerkesztés :D

Zabpalacsinta almával
(16-18 darabhoz)

3 evőkanál fehér tönkölyliszt
2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölylsizt
5 evőkanál finom, puha zabpehely 
1 tojás
2 kisebb alma hámozva, reszelve
1 evőkanál eritritol
1 evőkanál méz  (vagy cukor e két édesítő helyett)
1-1,5 dl víz, attól függ, mennyire lédús az alma
kevés olaj a sütéshez (én hidegen sajtolt napraforgóolajat használok az utóbbi időben)

   Minden hozzávalót alaposan összekeverünk. Fél órára félretesszük, hogy a zabpehely picit megduzzadjon. Némi olajon evőkanálnyi adagokat sütünk belőle.
   Melegen az igazi. A házi Nutellával pedig, hmmm....

   Hogy karácsonyi ötlet nékül se maradjatok, tadám! A fára, mellé vagy alá, szépen becsomagolva: marcipános bonbon.

   Kreatív ötlet pedig: "édes" díszek (hiába no, imádom ezt a blogot!). A mogyorós kivitelezve, nagyon mutatós.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése