2013. december 20., péntek

Mandulás keksz - sablé

  Szakácsok könyve, örök segítség. Hermé, bocsi!  Már megint kísérletezek. Hiába, jó az alaprecept. :)  Nagyon reform. Az íze is. Gyerekem imááádta!


Mandulás sablé

22,5 dkg vaj kockárkra vágva
10 dkg őrölt mandula (dió, mogyoró, bááármi)
22 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt  (finom búzaliszt is lehet, persze)
12 dkg xilit porcukor (vagy 10 dkg hagyományos fehércukor)
6 dkg aszalt vörösáfonya apróra vágva
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál vaníliapor
2 csipet só

   Lánykámmal mindent egy nagy tálba öntöttünk és nagyon alaposan összedolgoztuk. (Még alaposabban kóstolgattuk, mert isteni íze volt nyersen!)  Sütőpapír segítségével  kb. 5 cm-es hengert sodortam belőle (az asszisztensem ekkor eltűnt).  Hűtőbe tettem, hogy megdermedjen, s szeletelhető állaga legyen. 1-2 óra kell neki biztosan. 1,5-2 cm vastag korongokat vágtam belőle. 180 fokos sütőben sültek készre, nagyjából 20 perc alatt. Az enyémek eléggé megpirultak, nem árt résen lenni. Extra omlóóóós!
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése