2013. június 4., kedd

Tejszínhabos csokoládépuding

  Villámdesszertek ideje. FB-on akadt meg a szemem egy fotón, fehér és barna krém üvegpohárban rétegezve. Naná, hogy beégette  magát az emlékezetembe! Mivel receptet nem mellékeltek, hát kigondoltam egyet. Enyhe túlzással, íme a forrás. A pohárba applikálás hagy némi kívánnivalót maga után, de az íz... 22.00 múlt, mikor megkóstoltam. Még csak nasis kedvem sem volt. Mit mondjak, befaltam az egészet. Már csak azt várom (dehogy várom!), milyen testtájékon követ el változást a késő este bevitt kalória. Van pár tippem...


Tejszínhabos csokoládépuding

fél liter tej
2-3 evőkanál cukor/eritritol/xilit
6 dkg étcsokoládé
1 púpos evőkanál kakaó
2,5 evőkanál étkezési keményítő
csipet só 
400 ml, hogy az összes pudinghoz jusson
1-2 tasak vaníliás cukor / 1-2 evőkanál xilit/eritritol némi rúdvaníliával
2 marék pirított, szeletelt mandula

   A tej felét a feldarabolt csokival, a cukorral és a sóval feltettem lángra (nem tábortűzre, Kedveskéim). A maradék tejet a kakaóval és a keményítővel egy erre alkalmas edényben alaposan összeráztam. Hozzáöntöttem a csokis egyveleghez, s folyamatosan kevertem. Mikor besűrűsödött, félretettem hűlni. A tejszínt felvertem a vaníliás cukorral. Miután a puding is kihűlt, rétegeztem (béna módon, jaj!).
 Na milyen a masnim? Gyönyörű fotó, esti csillagfénnyel. Sebaj, a recepten van a lényeg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése