2012. november 10., szombat

Krémes banánkenyér

Ezek a krémek... Ígérem, a következő bejegyzésben sokkal szilárdabbal jelentkezem. Nem mintha a banánkenyér nem volna az. Talán pont ezért vágytam már változatosságra banános süti terén.. A kenyér adott volt, a megmentésért esdeklő barnuló gyümölcsök szebb halálra vágytak. Ráadásul egyszerre többen is. Valamit tennem kellett, karmám a szolgálat és a segítségnyújtás. Nos, mascarpone-tengerbe még senki nem fulladt... Végítélet - ők majd fognak. Terv elkészült, a gyümölcsöknek bevégeztetett.
Banánkrémes banánkenyér

A tészta hozzávalói (recept innen, némi változtatással. NEM. Sem a magazint, sem honlapját kb. 12 éve nem olvasom már:))

2 nagy vagy 3 kicsi, villával széttört banán
fél csésze olaj
fél csésze víz
fél csésze tej
2 csésze liszt (nálam finomliszt)
1 tasak sütőpor
1 csésze cukor (nádcukor, répacukor, nyírfacukor, ki mivel él)
csipet só
2 csipet fahéj

A krémhez:

2 banán
300 ml habtjeszín
25 dkg mascarpone
cukor ízlés szerint
1 tasak vaníliás cukor
2 teáskanál zselatinpor

A tetejére:

6 dkg étcsokoládé
pár csepp olaj

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, egy másikban pedig a nedves alkotóelemeket vegyítjük. Ha ez megvan, egybeöntjük az egészet, s nagyjából, hanyagul kavarunk rajta néhányat. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük. (Az őzgerinc-és kuglófformánkat most hanyagoljuk.) 185 Celsius fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a zselatinport 1 evőkanál vízben duzzasztjuk vagy 10 percet. A banánokat villával szétnyomkodjuk. A hideg tejszínt felverjük, majd jöhet bele a mascarpone, a banánok és a cukor. Jól összekeverjük. Megkóstoljuk, elég édes-e, ha nem, javítunk a dolgon. A duzzadt zselatint gőz fölött vagy a mikróban felolvasztjuk, teszünk hozzá 1-2 evőkanálnyit a krémből, elkeverjük, s már dobjuk is a többi krémhez, amivel jó alaposan vegyítjük. Hűtőbe tesszük 1 órára legalább. Onnan kivéve beterítjük vele a süteményt, a tetejére pedig az olajjal összeolvasztott étcsokit csorgatjuk.

 Kizárólag sütigyilkosoknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése