Duplacsokis torta
A tésztához:
5 tojás
15 dkg kristáylcukor
12 dkg őrölt mandula
3 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál étolaj
A krémhez:
10 dkg fehér étcsokoládé
10 dkg étcsokoládé (min. 70 százalék kakaótartalmú)
250 dkg mascarpone
250 ml habtejszín
1-2 evőkanál cukor
fél mokkáskanál vaníliapor
A díszítéshez:
25 dkg mascarpone
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 mokkáskanál vaníliapor
5 dkg olvasztott, zacskóba töltött étcsokoládé
Dr. Oetker íróka
Először a tésztát készítettem el. Az 5 tojást jóóó habosra vertem a cukorral (8-12 perc, kinek milyen teljesítményű gép habverője van). Evőkanalanként adagoltam hozzá a kakaóval vegyített mandulát, majd az olajat. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntöttem. 180 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. Míg sült, nekiveselkedtem a krémnek. A csokoládékat mikróban külön-külön megolvasztottam. Félretettem hűlni. A tejszínt habosra vertem, majd óvatosan hozzáadtam a mascarpone-t is. Elfeleztem, az egyik adagba ment az étcsoki, másikba a fehér csokoládé, alaposan elkeverve. Azonnal hűtőbe nyomtam mindkettőt. A piskótából kb. 12 cm-es köröket vágtam ki nagy bögre és kés segítségével. Következett a töltés. Lejjebb a kép róla. Nem úszta meg, hogy a kánikulában szét ne folyjon, de megmentettem! Hűtőszekrényben egy éjszakát hagytam pihenni, tehát a külső borítás (mascarpone+vaj+cukor+vaníliapor kikever) a dermedt tortára ment már. Már amennyire dermedt marad ilyenkor...Erre jött az íróka és a csoki.
Itt pedig a Facebook-ra már feltöltött rejtélyes belső:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése