A tésztához:
350 g langyos víz
525 g finomliszt (nálam tk. tönkölyliszttel keverve)
fél tasak szárított élesztő
1 evőkanál olívaolaj + egy kevés a tetejére és/vagy a nyújtáshoz
1 teáskanál só
(Az eredeti recept, amit egyszerű, puha, fehér tésztaként jegyeznek plusz 10 g malátakivonatot és másfél evőkanál sót ír. Meg egy csomó mindent, amit átléptem, kész!)
A tetejére:
2 őszibarack
18-20 szem szeder
3 teáskanál cukor
3 teáskanál méz
3 teáskanál őrölt mandula
A hozzávalókat egy kelesztőtálba öntöttem és hólyagosra dagasztottam. Lefedve kelni hagytam. (Másfél órát is várt tán rám,szegény!) A megkelt tészta felét deszkára borította, átgyúrtam, majd kb. 20x30 cm-es téglalappá sodortam ki. 5-10 percet hagytam emígy pihenni/kelni. A tetejére ujjbeggyel lyukakat nyomtam (kihagyható lépés), ráhelyeztem a hámozott, szeletelt barackot és a szedret. Megszórtam a cukorral, mandulával, rácsepegtettem a mézet. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percet alatt sült készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése