Jó dolgom van, nagyon. Házhoz jön a nyár oly népszerű tökféléje. Húgom bőven ellát cukkinivel és lánykám dédijétől is kaptunk már néhányszor. Felhasználásának csak a képzelet szab határt. Töltöm, paradicsommal sütöm össze, olasz módra tésztával keverem, grillezem és lecsót is készítettem már belőle. Lánykám hozzátáplálását a belőle készült krémmel dobtam fel anno. (Akkor még falta. Ezt is.) A mi régi krémünket tuningoltam fel. (Még mindig egyedül ettem csak.) Mondhatom, hogy ami az avokádó megszentségtelenítése, az a cukkininek jót tesz - a joghurt.
Cukkinikrém
1 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
3 csipet római kömény
3 teáskanál natúr joghurt
opcionális: őrölt koriander, hagyományos kömény
A meghámozott cukkinit kockákra vágtam. Az apróra darabolt fokhagymával együtt az olajra dobva fedő alatt megpároltam. Még forrón botmixerrel pürésítettem, s kis időre félretoltam hűlni. A langyos krémhez adtam a borsot, a római köményt, majd annyi joghurtot, ami feldobta, de az ízét el nem rontotta. Pirítósra kenve faltam be reggelire.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése