Még mielőtt lekvárba menne az összes barack a jónépnek, gyorsan leírom a belőle készült krém elkészítését. Jómagam alig ettem belőle, épp egy guszta nyári vírus kínzott. Kis családunk legnagyobbra nőtt tagja viszont befalta majd' az összeset...
Sárgabarackos túrókrém
25dkg túró
25 dkg kimagozott sárgabarack
2,5 dl tejszín
eritritol/cukor ízlés szerint
vaníliakivonat/vaníliás cukor/vaníliapor
30-40 db kerek babapiskóta
50 dkg olvasztott étcsokoládé
A sárgabarackot és a túrót bedobtam pár körre az aprítóba, míg majdnem egyneművé nem vált az egész. Ízlés szerint cukroztam, majd hozzáadtam a vaníliakivonatot és a felvert tejszínt. 6 pohárba osztottam szét, tört babapiskótával kombinálva (piskóta-krém-piskóta-krém-csoki).
Egészség! (Pálinka is lesz a gyümiből? Remélem igen, de azt nem mi csináljuk. :) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése