Mamma-nál bukkantam rá. Szerelem első látásra. A krém kicsit bizarrnak tűnt, elkészítve már nem volt az. Egy biztos, csakis elhivatott reformerek vállalják be! A lányom nem az. A következő diskurzus zajlott le köztünk kóstolás után:
- Anya, nem ettem meg.
- Miért nem? (Azt a válogatós mindenségit!!!!!!!)
- Mer' rossz. - mondta a maga majd' 33 hós őszinteségével. Belőlem meg kitört a nevetőgörcs, miközben majd szétzabáltam az angyalka fejét. :D
Diós-mazsolás szelet csokikrémmel
7 dkg őrölt dió
5 dkg fehér tönkölyliszt
6 dkg mazsola
3 dkg azsalt szilva
3 dkg nyírfacukor (xilit)
3 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 nagyobb puha avokádó
4 teáskanál cukrozatlan kakaópor
3 teáskanál méz
1-2 teáskanál xilit (nálam vaníliarúddal érlelt) vagy eritritol
Az arányok azért alakultak ilyen furcsán, mert mindenből egy kevéske volt már csak.
A mazsolát és az aszalt szilvát aprítóba dobva járattam addig, míg pici darabok nem lettek belőle. Hozzáadtam az egész tojásokat és a cukrot, s pár percig még keverte a gép a masszát. Tálban vegyítettem az elegyet a dióval, a liszttel és a szódabikarbónával. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntöttem. 180 fokon hamar megsül, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a kettévágott avokádó belsejét kikaparjuk és a többi hozzávalóval együtt az aprítóba/mixerbe dobjuk. Addig járatjuk a gépet, míg teljesen egyneművé nem válik. Ekkor kóstolunk, s ha szükségét érezzük, teszünk még hozzá némi kakaót és/vagy mézet/cukrot. A kihűlt tészta tetejére simítjuk. Végül teszteljük a családot. :D (Az avokádót gyűlölő pasi egyből levágta, miből készült, ennek ellenére folytatta a nassolást. Ki ért ezt? )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése