25 dkg zsíros túró
25 dkg liszt (most 15 dkg fehér tönköly és 10 dkg tk. tönkölyliszt)
25 dkg felkockázott vaj
1 csomag sütőpor (foszfátmentes nem rossz)
1 teáskanál só (1 evőkanállal írta a recim, sokallom!)
maradék tojássárgája vagy fehérje a tetejére, egész tojás is megfelel
sajt vagy mindenféle magvak a szórásra
Egy nagyobb tálban mindent alaposan összegyúrunk. Fél óráig hideg helyen pihentetjük (nem a hűtőbe toltam). Lisztezett felületen kb. kétujjnyira nyújtjuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Vagy jageres pohárral, ahogy én tettem - utána töltöttem is bele...) Megkenjük tojással/felvert fehérjével/sárgájával (az előző műveletnél és itt gyerekmunkaerőt alkalmaztam), tetejére ízlésünk szerint magokat/sajtot szórunk. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, ez kb. 20-25 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése