Pörkölt csicseriborsóból
1,5 bögre csicseriborsó már megfőzve (Nekem előző nap főtt a betervezett humuszhoz, ti áztassatok be úgy 2,5 decinyi bögrébe szárazat egy éjszakára, másnap pedig kb.fél óra alatt főzzétek meg.)
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
3-4 tekerés őrölt feketebors
fél teáskanál őrölt kömény
3 csipet római kömény
1-2 evőkanál olívaolaj
só
opcionális: őrölt koriander (most kihagytam, mivel előtte két napig korianderes vöröslencse krémen éltem)
A felaprított hagymát megpároltam az olajon. Rányomtam a fokhagymát, megfuttattam, majd beledobtam a pirospaprikát és a csicseriborsót, s rápírítottam egy keveset. Megszórtam a sóval, fűszerekkel, majd vízzel öntöttem fel. Annak mennyiségét mindenki maga dönti el, attól függően, hogy rövid vagy hosszú lével szereti. Pár percig rotyogtattam, s elzártam alatta a lángot. Villámkaja lenne, ha nem kéne főzni a borsót. Konzervvel is próbálkozhattok, de én mondom, jobb az általunk áztatott, főzött.
Na, ezt en tuti kiprobalom, a humuszt is nagyon szeretem :)
VálaszTörlés