Mascarpone-s pohárkrém naranccsal és speculoos keksszel
200 ml tejszín
12,5 dkg mascarpone
3 evőkanál xilit (ebből 1 ek a vaníliarudas üvegből, ti használhattok pici vaníliakivonatot, v. cukrot., v.rúd kikapart belsejét)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 db nagyobb speculoos keksz (helyette babapiskótát, zabkekszet, bármit bevethetünk)
2 narancs
vágott mandula tetszés szerint
A tejszínt elkezdjük melegíteni (nem forraljuk), míg a kakaóval és a cukorral egyneművé nem válik. Félretesszük hűlni. Ezalatt megkopaszítjuk a narancsot. Ne hámozzuk! Késsel levágjuk a végeit, majd "talpra" állítva levágjuk a héját. Egy szem hártya se maradjon a külsején! (Valahogy így csináljuk, az első kettő képkocka működik nálam, a belsején hagyom a hártyát, csak a nagy "ereket"szedem ki.) Ha ez megvan, darabolom a gyümölcsöt. A tejszínes keveréket felverem keményre, hozzákeverem a mascarpone-t. A poharak (szám szerint négy) aljára szórom a narancsot, erre krémet kanalazok, majd kekszet török. Újabb krémréteg jön. Vágott mandulával koronázom meg. Jót tesz neki pár óra hűtőszekrény-béli tartózkodás.
Nem éppen reform, de finom volt.
Óó, de szuper lett! Ez is csúszna ám rendesen :)
VálaszTörlés